Салати з морепродуктами - це завжди дуже смачно і корисно. Морський коктейль особливо гарний як інгредієнт в будь-якому салаті. Крім креветок і мідій в морський коктейль можуть входити кальмари, восьминоги, раки та інші морські мешканці. Фенхель - родич кропу, завдяки своєму анісову аромату ідеально поєднується з морепродуктами. Нарізають фенхель по можливості досить тонко. Вживаючи салат з фенхелю і морського коктейлю, людина поповнює свій організм відразу величезною кількістю корисних речовин.
Подрібнити фенхель. Червону цибулю також нарізати дуже дрібно. У мисці змішати фенхель, цибулю, цедру і сік 1 лимона, додати подрібнений часник, посічену петрушку і кріп, нарізаний тонко перець чилі, влити оливкову олію. Перемішати всі інгредієнти в мисці.
Поставити сковороду на вогонь, налити в неї трохи оливкової олії, розігріти, обсмажити очищені креветки, через 2 хвилини додати в сковороду мідії без ракушок, смажити ще 1 хвилину.
Додати в миску морську суміш зі сковороди, посипати січеною кінзою, додати за смаком сіль і перець.