Салат із молодого шпинату і грибів
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Салат із молодого шпинату і грибів

Цей смачний і корисний салат гармонійно поєднує в собі бекон, гриби і шпинат. Шпинат містить велику кількість клітковини, білка, калію, заліза. Він допомагає підтримувати нормальну вагу і втрачати зайву, зміцнює зуби, нервову систему, а сік шпинату - в цілому імунітет. У їжу краще вживати свіже переросле листя через присутність в старому листі великої кількості щавлевої кислоти, яка шкідлива при деяких захворюваннях. Замість печериць можна використовувати лісові гриби або гливи. Шпинат завдяки своєму нейтральному смаку чудово поєднується практично з будь-якими продуктами і хороший в самих різних поєднаннях.

Інгредієнти

  • Бекон - 3 скибочки
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Червоний винний оцет - 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця - 2 ч. л.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Чебрець - 2 ч. л.
  • Шпинат - 100 г.
  • Печериці - 200 г.
  • Кедрові горішки - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Бекон нарізати великими квадратами, часник - тонкими пластинами. Шпинат і гриби порізати середніми шматочками.

  • 02

    Обсмажити бекон, гриби і часник в сковороді до злегка золотистого відтінку. Вийняти і викласти на паперовий рушник.

  • 03

    Для заправки злегка збити разом олію, оцет, гірчицю, цукор і чебрець.

  • 04

    Викласти шпинат і гриби у велику миску, посипати горішками, полити заправкою і злегка перемішати.