Салат із оселедця і буряка з апельсиновою заправкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Салат із оселедця і буряка з апельсиновою заправкою

Дуже смачний і незвичайний салат. Всі інгредієнти гармонійно поєднуються. Разом буряк і оселедець в одному рецепті - це класика, а в поєднанні з апельсином і коріандром - справжній модерн. Щоб буряк зберіг максимальну кількість вітамінів і не вийшов водянистим, його запікають у духовці, загорнувши в два шари фольги. Апельсиновий соус надає салату соковитість і свіжість, прекрасно відтіняє і смак буряка, і смак оселедця, роблячи його ніжніше. Готовому салату потрібно дати настоятися протягом 30-40 хвилин. Подають салат з буряком і оселедцем під апельсиновим соусом злегка охолодженим.

Інгредієнти

  • Оселедець слабосолений - 1 шт.
  • Буряк - 2 шт.
  • Апельсини - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Салат зелений - 200 г.
  • Коріандр - 1 пучок
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Видалити нутрощі з риби, очистити від шкіри і кісток, нарізати невеликими шматочками.

  • 02

    Відварити буряк, остудити, після очистити від шкірки. Нарізати буряк кружечками, змішати буряк з рослинною олією.

  • 03

    Вичавити із апельсина сік. Розігріти сковороду, налити апельсиновий сік, додати цукор, випарити сік до загущення. Остудити суміш зі сковороди, після змішати з рослинною олію.

  • 04

    При подачі викласти листя зеленого салату на тарілку, зверху нарізаний кружечками буряк, присипати коріандром, викласти зверху шматочки риби. Заправити салат апельсиновим соусом. Посипати кільцями цибулі.