Салат з буряка та печериць
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Салат з буряка та печериць

Поживний і ситний салат, приготований за цим рецептом, виходить дуже легким і смачним. Гриби для салату можна використовувати консервовані або свіжі. Інжир, що входить до складу салату, збагачує організм великою кількістю вітамінів. Він дуже поживний, добре заспокоює жар, а також не викликає спрагу, як інші солодощі. Також він корисний для людей, які хочуть набрати свою вагу. Якщо буряк для салату відварити заздалегідь, то приготування цієї страви займе зовсім мало часу. При відсутності інжиру можна використовувати чорнослив, який також вдало гармонує з відвареним буряком.

Інгредієнти

  • Буряк - 2 шт.
  • Печериці - 100 г.
  • Інжир - 2 шт.
  • Рукола - 1 пучок
  • Кедрові горіхи - 25 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Оливкова олія - за смаком
  • Мед - 1 ст. л.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Бальзамічний оцет - 1 мл.
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Буряк відварити, остудити і нарізати тонкими скибочками.

  • 02

    Печериці порізати пластинками і обсмажити на оливковій олії до готовності. Посолити і поперчити за смаком.

  • 03

    Інжир порізати на шматочки.

  • 04

    Зелень дрібно порізати.

  • 05

    Для заправки змішати оливкову олію, мед, лимонний сік, бальзамічний оцет, посолити і поперчити.

  • 06

    Перемішати всі інгредієнти, заправити салат приготовленим соусом, перекласти в салатник і прикрасити горіхами.