Салат "Кармен"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Салат "Кармен"

Салати вперше почали готувати в Римі. Відноситься страва до вікової категорії "кому за 2500 років". По складу салат значно відрізняється від сучасного, його основою тоді були цибуля, петрушка, а заправка - мед, сіль і перець. Пізніше французи включили до старих інгредієнтів латук, який перейменували на честь страви, - "салатом" . З подальшим поповненням суміші : кульбабою, лободою, цикорієм, проявлялася тенденція різноманітності і створення нових видів. Представлена страва, як і більшість їй подібних, готується швидко і легко. Виходить відмінна закуска з курки, шинки і помідорів, заправлених пікантною аджикою. У салаті "Кармен" ви знайдете і вітаміни, і відмінний смак! Залишається тільки насолодитися!

Інгредієнти

  • Куряче філе - 200 г.
  • Шинка - 150 г.
  • Помідор - 250 г.
  • Хліб - 100 г.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Аджика - 1 ч. л.
  • Часник - 4 зуб.
  • Олія - 3 ст .л.
  • Сіль - за смаком
  • Спеції - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати куряче філе: порізати його соломкою і обсмажити на рослинній олії. Посипати у кінці спеціями для курки (за бажанням) і посолити.

  • 02

    Шинку порізати соломкою. Висипати в олію, де смажилося куряче філе і трохи обсмажити. Помідори помити, порізати соломкою. Відкласти інгредієнти. Зайнятися приготуванням соусу.

  • 03

    Для соусу: змішати 2,5 ст. л. майонезу з аджикою і подрібненим через прес часником. Хліб порізати соломкою. Зробити з нього сухарі. Перейти до формування салату.

  • 04

    У неглибоку тарілку викласти куряче філе, потім змастити шаром соусу, за смаком.  Зверху покласти 1/2 частини порізаних помідорів. На них покласти шинку, змастити раніш приготованим соусом.

  • 05

    Викласти інші помідори. Прибрати салат в холодильник хвилин на 20 для просочення. Вже перед поданням на стіл, посипати сухарями.