Салат "Мандаринова долька"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Салат "Мандаринова долька"

Головне в цій страві - це її оригінальний зовнішній вигляд. Назва «Мандаринова долька» цей ніжний салат з курки отримав саме завдяки своєму незвичайному оформленню, ця страва може стати родзинкою будь-якого святкового столу, особливо в новорічні свята. Але незважаючи на свою промовисту назву, цей салат готується без фруктів. Крім оригінального оформлення це блюдо відрізняється чудовим поєднанням продуктів і простотою у приготуванні. Для салату краще всього взяти плоске однотонне блюдо без малюнка. Перед подачею потрібно дати просочитися 1-2 години в холодильнику.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 300 г.
  • Сир - 150 г.
  • Морква - 3 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Яйця - 5 шт.
  • Печериці - 200 г.
  • Часник - 2 зубчика
  • Майонез - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вершкове масло - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курку відварити до готовності і порізати на невеликі шматочки.

  • 02

    Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді на вершковому маслі протягом 3 хвилин.

  • 03

    Моркву відварити до готовності. Натерти на крупній тертці.

  • 04

    Гриби порізати і додати до цибулі, готувати разом ще 3-4 хвилини.

  • 05

    Яйця відварити вкруту. Почистити і відокремити білки від жовтків. Натерти окремо на крупній тертці.

  • 06

    Викласти салат шарами у формі дольки: половина моркви, майонез, курка, майонез, гриби з цибулею, сир, жовток. Верх і боки салату змастити майонезом. За допомогою моркви зробити візерунок м'якоті мандарина, а з білка - прожилки мандарина. Солити і перчити всі шари.