Салат "Великоднє яйце"
Кількість порцій - 5
Час приготування - 40 хв

Салат "Великоднє яйце"

Салат "Великоднє яйце" - смачний і ефектний салат у вигляді пасхального яйця, якийтількидоповнить атмосферу світлого свята Великодня, а головне, вінсмачний і дужепоживний. Цим салатом можнадуже ситно пообідати. Сам салат може бути за складом практично будь-яким, головне - цейогооригінальнеоформлення. Салат викладається шарами, тому кращеготуватийого з вечора, щобвінпросочився, а виставлятийого на святковийстілпотрібнобезпосередньо перед приходом гостей. Прикрашають салат «Великодній» зернами граната у вигляді пасхального напису ХВ - Христос Воскрес, з чорносливувикладаютьхрестик. Гілочки петрушки укладають з боків салату.

Інгредієнти

  • Копчене м'ясо - 100 г.
  • Філе індички - 150 г.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Горіхи волоські - 50 г.
  • Ананаси консервовані - 125 г.
  • Родзинки - 1 ст. л.
  • Майонез - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Яйце куряче - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Ананас нарізати невеликими шматочками. Родзинки залити на 2 хвилини окропом.

  • 02

    Філе індички відварити в підсоленій воді до готовності. Після чого остудити, нарізати середніми шматочками.

  • 03

    Перець очистити від насіння, подрібнити. Копчене м'ясо нарізати шматочками.

  • 04

    Змішати в мисці м'ясо індички, копчене м'ясо, перець, ананас, родзинки. Додати майонез, перемішати.

  • 05

    Відварити яйце, остудити, окремо натерти білок і жовток.

  • 06

    Викласти салат в салатницю, зверху посипати тертим білком, змастити майонезом, зверху натерти жовток.

  • 07

    Прикрасити салат. Викласти ягодами літери чи візерунки, можна для цього використовувати буряк.