З приходом перших холодів нашому організму потрібно більше енергії і тепла. Салат «Перший сніг» - це ситне і високопоживне блюдо, адже до його складу входять такі білокутримуючі продукти, як куряче філе і волоські горіхи. Наявність часнику і цибулі в салаті також підсилює захисні сили організму. Головне в приготуванні цього салату - це правильно його прикрасити, щоб зовнішній вигляд відповідав назві. Насамперед, це білий колір верхнього шару і за бажанням оформлення сніжинок з майонезу або тертого сиру, фоном для яких можуть служити маслини або великий виноград. Салат «Перший сніг» цілком може стати головним блюдом новорічного столу.
Картоплю відварити "в мундирі", потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
Філе і яйця відварити в підсоленій воді, остудити і нарізати кубиками.
Огірки і цибулю нарізати дрібними кубиками.
Часник очистити від лушпиння і пропустити через прес. Потім часник додати до майонезу і ретельно перемішати.
Викласти в салатник куряче філе, картоплю, огірок, цибулю, яйця. Додати майонез із часником, посолити, поперчити.
Все ретельно перемішати.
Подавати салат найкраще порційно, на листі салату з маслинами. Також на порцію викласти по волоському горіху або подрібнити його і присипати крихтою.