Салат "Перший сніг"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Салат "Перший сніг"

З приходом перших холодів нашому організму потрібно більше енергії і тепла. Салат «Перший сніг» - це ситне і високопоживне блюдо, адже до його складу входять такі білокутримуючі продукти, як куряче філе і волоські горіхи. Наявність часнику і цибулі в салаті також підсилює захисні сили організму. Головне в приготуванні цього салату - це правильно його прикрасити, щоб зовнішній вигляд відповідав назві. Насамперед, це білий колір верхнього шару і за бажанням оформлення сніжинок з майонезу або тертого сиру, фоном для яких можуть служити маслини або великий виноград. Салат «Перший сніг» цілком може стати головним блюдом новорічного столу.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 500 г.
  • Картопля - 250 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Солоні огірки - 2 шт.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Часник - 2 зубчики
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Листя салату - за смаком
  • Маслини - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю відварити "в мундирі", потім остудити, очистити і нарізати кубиками.

  • 02

    Філе і яйця відварити в підсоленій воді, остудити і нарізати кубиками.

  • 03

    Огірки і цибулю нарізати дрібними кубиками.

  • 04

    Часник очистити від лушпиння і пропустити через прес. Потім часник додати до майонезу і ретельно перемішати.

  • 05

    Викласти в салатник куряче філе, картоплю, огірок, цибулю, яйця. Додати майонез із часником, посолити, поперчити.

  • 06

    Все ретельно перемішати.

  • 07

    Подавати салат найкраще порційно, на листі салату з маслинами. Також на порцію викласти по волоському горіху або подрібнити його і присипати крихтою.