Салат по-строганівськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Салат по-строганівськи

Справді, невідомо чи має назва цього салату пряме відношення до прізвища графа Григорія Строганова. Відомий вельможа був великим гурманом в приготуванні їжі - кухню довіряв тільки знаменитим французьким кухарям. При цьому сам господар теж любив поекспериментувати з продуктами, звідси і дійшли до нас рецепти, у назві яких зустрічається прізвище Строганов. Цей салат особливо подобається чоловікам, так як є прекрасною ситною і поживною закускою. Готується досить просто. Всі інгредієнти нарізаються тонкою соломкою і заправляються пікантним сметанно-часниковим соусом, який вигідно підкреслює смак всіх продуктів, що входять до складу салата.

Інгредієнти

  • Яловичина - 150 г.
  • Гриби консервовані - 100 г.
  • Перець болгарський - 0,5 шт.
  • Зелена цибуля - 2 пера
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Хрін - 1 ч. л.
  • Лимонний сік - 0,5 ч. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Перець очистити від плодоніжки і насіння. М'ясо відварити. Перець, м'ясо, цибулю і гриби нарізати на тонкі смужки завдовжки близько 3 см. Часник пропустити через прес.

  • 02

    Сметану змішати з хріном, часником і лимонним соком.

  • 03

    Змішати всі інгредієнти, заправити соусом, посолити, поперчити.