Салат з манго і курячою печінкою
Кількість порцій - 3
Час приготування - 30 хв

Салат з манго і курячою печінкою

Екзотичний салат з манго - ідеальний теплий салат для ранньої осені, коли ще не надто холодно, щоб вживати їжу в основному у гарячому вигляді, і вже не так спекотно, щоб обходитися в обід салатом зі свіжих овочів. Манго краще купувати заздалегідь, за пару днів до використання, щоб дати йому дозріти до ідеальної кондиції. Курячу печінку не потрібно довго смажити, трьох-чотирьох хвилин на сковорідці буде достатньо, інакше вона стане твердою. Подають салат відразу, поки куряча печінка не охолола, а зелене листя не зав'яло. При бажанні кожну порцію салату можна додатково посипати свіжомеленим чорним перцем. Салат з манго і курячою печінкою красивіше виглядає при порційній подачі.

Інгредієнти

  • Печінка куряча - 250 г.
  • Манго - 350 г.
  • Суміш салатного листя - 75 г.
  • Олія оливкова - 7 ст. л.
  • Гірчиця діжонська - 3 ст. л.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Гірчиця - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Салатне листя ретельно промити, висушити. Викласти на тарілку. Манго нарізати на кубики. Додати манго на тарілку до листя, перемішати.

  • 02

    Для приготування заправки необхідно збити діжонську гірчицю, поступово додавати до неї оливкову олію. Влити в суміш мед, після додати звичайну гірчицю. Ретельно перемішати до однорідної маси.

  • 03

    Курячу печінку обсмажити в олії на сковороді, посолити і поперчити за смаком.

  • 04

    Викласти печінку зверху на манго та салатне листя на тарілці, залити заправкою.