Салат з мідіями
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Салат з мідіями

Коли вам захочеться чогось незвичайного, смачного і корисного, спробуйте цю страву. Поєднання в ній таких продуктів як мідії, оливки і авокадо порадує вас не лише несподіваним і вишуканим смаком, але і чудовим настроєм і самопочуттям. Насолоджуватися ніжною консистенцією і приємним смаком мідій можна без особливого страху зіпсувати контури своєї фігури через їх неймовірно малу калорійність. У незвичайному м'ясі цих молюсків не міститься вуглеводів, зате є висока концентрація високоякісного білку, Омега-3-кислот, вітамінів і мікроелементів. Соус стане родзинкою страви і складе чудову компанію іншим інгредієнтам.

Інгредієнти

  • Консервовані мідії - 200 гр
  • Оливки - 16 шт.
  • Авокадо - 4 шт.
  • Листя зеленого салату - 1 пучок
  • Вершки - 4 ст.л.
  • Лимонний сік - 2 ч.л.
  • Майонез - 2 ст.л.
  • Коньяк - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Листя салату вимити, просушити, нарвати. Авокадо розрізати навпіл і, видаливши кісточку, нарізати соломкою.

  • 02

    Оливки нарізати кільцями. Авокадо з'єднати з листям салату і оливками, додати мідії, перемішати.

  • 03

    Для соусу зазначені інгредієнти (вершки, лимонний сік, майонез, коньяк) з'єднати і збити. При подачі укласти салат на блюдо, прикрасити соусом і скибочкою лимона.