Салат із сайрою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Салат із сайрою

Дуже смачний і ситний салат, для приготування якого не вимагається наявність складних продуктів. Головний секрет успіху салату з сайрою - у правильно обраному продукті. Ідеальний склад консервованої сайри – це сама риба в поєднанні з рослинним маслом, лавровим листом, сіллю і перцем. Шматки риби повинні бути цілими, рівномірними за кольором і не повинні розвалюватися. Консерви з магазину, приготовані методом холодного копчення з додаванням різних приправ і спецій, чудово підходять для приготування салату з сайрою. Подати таку закуску можна до будь-якого свята або до звичайного обіду чи вечері.

Інгредієнти

  • Консервована сайра - 1 банка (250 г.)
  • Рис - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Майонез - 100 г.
  • Петрушка - 10 г.
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    З банки з сайрою вилити олію, рибу викласти в салатник і гарненько розім'яти виделкою.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Потім її помістити в тарілку і залити окропом на 5 хвилин. Потім воду злити.

  • 03

    Яйця відварити, остудити, пропустити через яйцерізку.

  • 04

    Петрушку промити і дрібно нарізати.

  • 05

    Рис відварити до готовності.

  • 06

    У салатник із сайрою додати цибулю, яйця, рис і петрушку. Все ретельно перемішати і, при необхідності, посолити за смаком.