Салат із запеченою сьомгою та овочами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Салат із запеченою сьомгою та овочами

Сьомга - відома представниця червоних риб, царствена риба, здавна входила в меню монарших осіб. Філе сьомги - не просто делікатес, а й продукт для здорового харчування. М'ясо сьомги робить позитивний вплив на загальне здоров'я і самопочуття людини, сприяє омолодженню клітин і зміцненню імунітету. Сьомга гармонійно поєднується з овочами і морепродуктами, її часто використовують для приготування різних салатів. Даний салат готується дуже просто, виходить дуже легким, але ситним. Деякі кулінари замінюють сёмку фореллю, горбушею або малосольною рибою. У будь-якому випадку цей чудовий салат обов'язково займе гідне місце на Вашому святковому столі.

Інгредієнти

  • Філе сьомги (свіжої) - 300 г.
  • Помідори черрі - 250 г.
  • Огірки - 150 г.
  • Соняшникова олія - 4 ст. л.
  • Лимонний сік - 4 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Часник - 3 зубчики
  • Кунжут - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Листя салату - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Сьомгу розморозити і покласти у форму для випікання.

  • 02

    За смаком посолити і поперчити і поставити в духовку, розігріту до 180°С. Випікати протягом 15-20 хвилин.

  • 03

    Потім філе остудити і розібрати на невеликі шматочки.

  • 04

    Помідори порізати на 4 частини. Огірок нарізати невеликими шматочками.

  • 05

    Зробити заправку. Змішати рослинну олію, соєвий соус, лимонний сік і кунжут.

  • 06

    Часник очистити від лушпиння і продавити через прес. Потім додати його в заправку. Також посолити і поперчити трохи і все добре перемішати.

  • 07

    Листя салату порвати руками на невеликі шматки.

  • 08

    У мисці змішати листя салату, рибу, помідори і огірки, все добре перемішати. Потім додати в салат заправку і ще раз перемішати.