Сьомга - відома представниця червоних риб, царствена риба, здавна входила в меню монарших осіб. Філе сьомги - не просто делікатес, а й продукт для здорового харчування. М'ясо сьомги робить позитивний вплив на загальне здоров'я і самопочуття людини, сприяє омолодженню клітин і зміцненню імунітету. Сьомга гармонійно поєднується з овочами і морепродуктами, її часто використовують для приготування різних салатів. Даний салат готується дуже просто, виходить дуже легким, але ситним. Деякі кулінари замінюють сёмку фореллю, горбушею або малосольною рибою. У будь-якому випадку цей чудовий салат обов'язково займе гідне місце на Вашому святковому столі.
Сьомгу розморозити і покласти у форму для випікання.
За смаком посолити і поперчити і поставити в духовку, розігріту до 180°С. Випікати протягом 15-20 хвилин.
Потім філе остудити і розібрати на невеликі шматочки.
Помідори порізати на 4 частини. Огірок нарізати невеликими шматочками.
Зробити заправку. Змішати рослинну олію, соєвий соус, лимонний сік і кунжут.
Часник очистити від лушпиння і продавити через прес. Потім додати його в заправку. Також посолити і поперчити трохи і все добре перемішати.
Листя салату порвати руками на невеликі шматки.
У мисці змішати листя салату, рибу, помідори і огірки, все добре перемішати. Потім додати в салат заправку і ще раз перемішати.