Салат з буряком і бринзою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Салат з буряком і бринзою

Фруктово-овочевий салат з буряка, груші та бринзи незвичайно ніжний, легкий і дуже корисний для організму людини. У приготуванні дуже простий. Солодкуватий варений буряк, груша, солона бринза у поєднанні з ароматною оливковою олією і зеленню разом дають просто унікальне поєднання смаків. Можна бринзу замінити іншим видом сиру або кислим сиром. Буряк краще запекти, так як при варінні вимивається і залишається у воді деяка кількість поживних речовин. Це негативно позначається на смаку готового продукту, а також втрачається насиченість кольору.

Інгредієнти

  • Листя салату - 1 пучок
  • Груша - 2 шт.
  • Буряк - 1 шт.
  • Бринза - 200 г.
  • Лимон - 1 шт.
  • Кешью - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Оливкова олія - 4 ст. л.
  • Оцет винний - 2 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Для соусу змішати оливкову олію, гірчицю і винний оцет. Додати цукор і добре перемішати. Після цього порвати зелений салат руками.

  • 02

    Груші вимити, очистити від шкірки і нарізати середнім кубиком. Скропити їх соком лимона. Очистити, відварити і нарізати буряк середнім кубиком.

  • 03

    Викласти шматочки груші на тарілку поверх листя салату, додати буряк та покришену бринзу. Посипати страву горішками кешью, заправити готовим соусом.