До складу цієї страви входять нестандартні інгредієнти, але за смаковими відчуттями салат виходить просто незвичайним. Чорнослив надає йому особливо насичений смак. Салат може здатися трохи важким через те, що в ньому використовується майонез. Але без нього не можна обійтися, тому що він виступає сполучною речовиною. Затяті противники майонезів можуть приготувати домашній майонез. Порядок шарів можна змінювати, але починати потрібно з чорносливу, а закінчувати свіжими зеленими огірками. Для більшого зовнішнього ефекту салат «Венеція» подають, як одне велике блюдо, але можна приготувати і порційно в прозорих невеликих креманках або фужерах.
Курячі грудки відварити в підсоленій воді до повної готовності. Відварити яйця і картоплю в мундирі.
Чорнослив залити хвилин на 15 окропом. Гриби ретельно вимити і обсмажити на сковороді до готовності.
Першим шаром викласти нарізаний чорнослив. Наступним шаром - курячу грудку. Змастити майонезом.
Очистити і нарізати остиглу картоплю кубиками, викласти наступним шаром. Знову промазати майонезом. Потім викласти смажені гриби.
Натерти яйця на тертці і викласти наступним шаром. Промазати майонезом.
Сир натерти на крупній тертці і викласти наступним шаром.
Зверху прикрасити часточками свіжого огірка.