Всьому світу Україна в плані кулінарії відома, як батьківщина сала. Що всі українці просто жити без нього не можуть. І нехай часто це звучить як сарказм, все таки сало можна приготувати так смачно, як багатьом і не снилося. Наприклад, запекти в духовці. Просочившись соковитим маринадом, сало і саме вийде не сухе, а дуже насичене. Його запікати досить швидко і легко, але зате який у нього смак. Він сподобається навіть тим, хто раніше скептично ставився до цього продукту. До того ж сало - це відмінна закуска до будь-якого гарніру. Напевно, краще страви до звичайної вечері і не придумаєш. Тим більше, що сало зробить будь-який прийом їжі більш насиченим.
Сало нашпигувати часником і лавровим листом.
Маринувати в розчині добу - на 150 г. солі 1,5 л. води.
Потім покласти сало в рукав для запікання. Рукав зверху проколоти.
Запікати 30-40 хвилин при температурі 180°С.