Самса
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Самса

Самса - це трохи незвичайні пиріжки. Особливість їх - трикутна форма. Зазвичай використовують прісне або листкове тісто для таких пиріжків. Начинка ж, найчастіше, - це цибуля і січене м'ясо. Іноді замість м'яса можна додати сир або гриби. Прийшла ця страва зі Середньої Азії, де існує дуже багато варіантів приготування самси. Це дуже популярна страва в різних кафе Криму, зараз його можна зустріти і в інших містах нашої країни. Ми ж пропонуємо вам зробити їх дома. Всім відомо, що домашнє - завжди смачніше. Так що, вперед, радувати своїх близьких смачними пиріжками!

Інгредієнти

  • Листкове тісто - 1 упаковка
  • М'ясо ягняти - 700 г.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Кмин - 1,5 ч. л.
  • Мелений чорний перець - 1 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Чорний та білий кунжут - за бажанням
  • Соняшникова олія - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати м'ясо дуже маленькими кубиками. Потім нарізати цибулю. Можна подрібнити її в комбайні. Тепер змішати цибулю з м'ясом. Додати сіль, чорний перець і кмин в м'ясну суміш і добре перемішати руками.

  • 02

    Покласти начинку в холодильник і почати працювати з тістом. Тісто потрібно нарізати на кружечки розміром приблизно 4 см. в діаметрі. Можна кружечки вирізати склянкою.

  • 03

    Розкачати кожен кружечок і викласти начинку в середину. Розігріти духовку до 215°C градусів. З кружечків тіста зліпити трикутнички і затиснути краї.

  • 04

    Змастити деко маслом і викласти трикутнички гладкою стороною вгору. Змішати яйце з водою і змастити поверхню тіста. Посипати кунжутом і відправити в духовку.

  • 05

    Випікати їх потрібно при температурі 215°C протягом 20 хвилин і потім зменшити температуру до 180°C і запікати ще 15-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.