Сендвіч з баклажанами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Сендвіч з баклажанами

Навряд чи граф Сандвічський, в голові у якого в далекому XVIII столітті народилася ідея приготування сендвічів, міг би собі уявити, що його кулінарне творіння стрімко увійде в наше сучасне життя і стане користуватися не меншою популярністю, ніж бутерброди. Вашій увазі прекрасний варіант смачного й корисного овочевого сніданку, ланча або просто ситного перекусу, який можна взяти з собою – сендвіч з баклажанами. Щедра, соковита начинка із солодких томатів, перців, баклажанів і злегка солоноватого англійського сиру, що зручно розташовується між двома скибочками свіжоспеченого багета нікого не залишить байдужим. Родзинка сендвіча – пряні італійські спеції, що створюють божественний аромат.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 40 мл
  • Оцет бальзамічний - 20 мл
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Баклажан - 1 шт.
  • Перець солодкий - 40 г
  • Цибуля - 60 г
  • Багет - 1 шт.
  • Сир чедер - 160 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Салат - 40 г
  • Базилік - 40 г
  • Італійські трави - 5 г

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200 градусів

  • 02

    У невеликій мисці змішайте разом інгредієнти для соусу (оливкова олія, оцет, часник, сіль, спеції, перець) і відкладіть в сторону.

  • 03

    Поріжте на скибочки баклажани і викладіть на деко, зверху шарами покласти перець і цибулю, залити заготовленим соусом, залишивши 1 столову ложку. Запікати протягом 30 хвилин.

  • 04

    Розріжте багет навпіл, змастіть кожну частину соусом. На нижній шар по довжині рівномірно викласти зелень, баклажани з цибулею і перцем. Потім викласти сир, помідори і листя базиліка, накрийте другою половиною багета.

  • 05

    При бажанні можна підсмажити багет перед тим як викладати начинку.