Фаршировані сардинами помідори
Кількість порцій - 1
Час приготування - 35 хв

Фаршировані сардинами помідори

Існує безліч рецептів страв з помідорами, а от фаршированих сардинами вам напевно не зустрічалося. Здавалося б, ну нічого складного, але така закуска запам'ятається усім гостям надовго і запросто підвищить ваш кулінарний авторитет серед них. Перелік інгредієнтів страви характеризується своєю доступністю і універсальністю. Особливо в сезон дозрівання таких прекрасних дарів природи, як помідори, тому було б дурістю не поекспериментувати з ними. Крім того, така закуска прикрасить будь-який святковий стіл своїм яскраво-червоним кольором, що обов'язково притягне до неї увагу і внесе в звичайні страви нові смакові враження.

Інгредієнти

  • Помідори - 2 шт.
  • Сардини в олії - 180 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Цибуля - 20 г.
  • Панірувальні сухарі - 1 ст. л.
  • Свіжовичавлений лимонний сік - 1 ч. л.
  • Зелень - 40 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Помідори помити, знизу на шкірці зробити невеликий хрестоподібний надріз, занурити на 10 секунд в окріп. Обдати холодною водою, акуратно очистити від шкірки, зрізати зверху "кришку". Видалити м'якоть.

  • 02

    З консервів злити олію, сардини розім'яти. Цибулю-шалот почистити, дрібно посікти. Перемішати сардини з яйцем, цибулею і панірувальними сухарями. Приправити лимонним соком, сіллю і перцем.

  • 03

    Акуратно начинити помідори. Накрити "кришкою", викласти у форму для запікання, готувати в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці на вогні трохи нижче середнього близько 10-12 хвилин.

  • 04

    Зелень помити, почистити, викласти на тарілку. Покласти зверху фаршировані помідори, подавати до столу.