Чудовий соус. Підкуповує прекрасним смарагдовим кольором. Гостренький на смак, дуже ароматний. Готувати його просто. Найбільш смачним соус виходить з найсвіжішої петрушки, зеленої-зеленої і дуже соковитої. Петрушка знищує запах часнику і робить аромат соусу ніжнішим. При відсутності кислого або кисло-солодкого яблука можна використовувати солодке, але тоді в соус доведеться додавати сік лимона. Соус поживний і корисний, містить масу вітамінів. Найкраще підійде до неяскравих страв.
Яблуко, яке має бути соковите і кисле, розрізати навпіл.
Зняти шкірку з яблука, вирізати насіння і порізати його на шматки.
Часник очистити від лушпиння, а у петрушки обібрати листя від стебел.
Покласти в чашку для блендера шматочки яблук і часник, а також влити соняшникову олію і воду.
Посолити за смаком інгредієнти і збити блендером до однорідного пюре.
Потім додати в чашку листя петрушки і ще раз збити. Якщо соус буде збиватися важко, то можна додати ще воду.
Соус можна подавати до різних страв і запікати під ним м'ясо, рибу та птицю.