Соус із петрушки, часнику і яблук
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Соус із петрушки, часнику і яблук

Чудовий соус. Підкуповує прекрасним смарагдовим кольором. Гостренький на смак, дуже ароматний. Готувати його просто. Найбільш смачним соус виходить з найсвіжішої петрушки, зеленої-зеленої і дуже соковитої. Петрушка знищує запах часнику і робить аромат соусу ніжнішим. При відсутності кислого або кисло-солодкого яблука можна використовувати солодке, але тоді в соус доведеться додавати сік лимона. Соус поживний і корисний, містить масу вітамінів. Найкраще підійде до неяскравих страв.

Інгредієнти

  • Яблуко кисле - 100 г.
  • Петрушка - 70 г.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Часник - 3 зубчики
  • Вода - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яблуко, яке має бути соковите і кисле, розрізати навпіл.

  • 02

    Зняти шкірку з яблука, вирізати насіння і порізати його на шматки.

  • 03

    Часник очистити від лушпиння, а у петрушки обібрати листя від стебел.

  • 04

    Покласти в чашку для блендера шматочки яблук і часник, а також влити соняшникову олію і воду.

  • 05

    Посолити за смаком інгредієнти і збити блендером до однорідного пюре.

  • 06

    Потім додати в чашку листя петрушки і ще раз збити. Якщо соус буде збиватися важко, то можна додати ще воду.

  • 07

    Соус можна подавати до різних страв і запікати під ним м'ясо, рибу та птицю.