Манку не дуже полюбляють дітки. Однак це дуже корисний і поживний дієтичний продукт. Манна крупа містить мінімум клітковини і багато крохмалю і заліза. Вона має унікальну здатність виводити зі шлунку жир і шлаки, що дуже важливо для людей, які страждають від шлункових захворювань. Пропонуємо вам поліпшити її смакові якості і приготувати у вигляді пирога. Ніжний, соковитий, з ароматом кокоса, він перетвориться у справжні східні ласощі. Лимонний сиропчик надає нашому пирогу м'якість і ледь помітну кислинку. Гідна заміна ненависній манній каші для вашого малюка. Подаруйте дітям духмяну радість!
Для десерту на невеликому вогні розчинити цукор (200 г.) у воді, додати вичавлений сік з половинки лимона. Довести до кипіння. Залишити остигати.
Збити яйце з вершками, цукром (100 г.) і тертою цедрою лимона. Додати кокосову стружку, манну крупу з розпушувачем і ваніллю. Добре перемішати тісто.
Форму для випікання присипати борошном, викласти тісто. Випікати пиріг в розігрітій духовці протягом 30 хвилин при 150°C.
Полити пиріг сиропом, прикрасити горішками і залишити охолоджуватися. Готову "Басбусу" нарізати на невеликі шматочки.