Манний пиріг "Басбуса"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Манний пиріг "Басбуса"

Манку не дуже полюбляють дітки. Однак це дуже корисний і поживний дієтичний продукт. Манна крупа містить мінімум клітковини і багато крохмалю і заліза. Вона має унікальну здатність виводити зі шлунку жир і шлаки, що дуже важливо для людей, які страждають від шлункових захворювань. Пропонуємо вам поліпшити її смакові якості і приготувати у вигляді пирога. Ніжний, соковитий, з ароматом кокоса, він перетвориться у справжні східні ласощі. Лимонний сиропчик надає нашому пирогу м'якість і ледь помітну кислинку. Гідна заміна ненависній манній каші для вашого малюка. Подаруйте дітям духмяну радість!

Інгредієнти

  • Яйця - 1 шт.
  • Манна крупа - 200 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Вершки - 150 мл.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Кокосова стружка - 200 г.
  • Лимонна цедра - за смаком
  • Ваніль - за смаком
  • Вода - 200 мл.
  • Горіхи - 10 шт. (для прикраси)
  • Лимон - 1 шт.
  • Борошно - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для десерту на невеликому вогні розчинити цукор (200 г.) у воді, додати вичавлений сік з половинки лимона. Довести до кипіння. Залишити остигати.

  • 02

    Збити яйце з вершками, цукром (100 г.) і тертою цедрою лимона. Додати кокосову стружку, манну крупу з розпушувачем і ваніллю. Добре перемішати тісто.

  • 03

    Форму для випікання присипати борошном, викласти тісто. Випікати пиріг в розігрітій духовці протягом 30 хвилин при 150°C.

  • 04

    Полити пиріг сиропом, прикрасити горішками і залишити охолоджуватися. Готову "Басбусу" нарізати на невеликі шматочки.