Халва кунжутно-арахісова
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Халва кунжутно-арахісова

Про такі десерти можна сказати одне - смачно і набагато корисніше будь-яких цукерок і печива. Халва, напевно, один з найбільш корисних десертів. Адже до її складу входять тільки корисні продукти. Кунжут (інша назва сезам) - він принесе вашому організму величезну користь. У ньому містяться: поліненасичені жирні кислоти, амінокислоти, білки, антиоксиданти, мінерали (особливо кальцій, фосфор, калій), вітаміни (А, В, Е, С). Також кунжут «вміє» знижувати рівень холестерину в крові. Крім цього, до складу халви із запропонованого рецепта входять арахіс і фініки. Вони також збагатять ваш організм користю (особливо білками). Тому, якщо ви не можете (не хочете) відмовлятися від солодощів, то чому б не побалувати себе такою корисною і смачною стравою?

Інгредієнти

  • Кунжут - 100 г.
  • Арахіс - 50 г.
  • Фініки - 50 г.
  • Мед - 10 г.

Етапи приготування

  • 01

    Арахіс очистити від лушпиння. Обсмажити арахіс і кунжут на сковороді. У фініків видалити кісточки.

  • 02

    Подрібнити в блендері арахіс, кунжут, фініки, мед. Довести до однорідного стану, утрамбувати у форму і поставити мінімум на 1 годину в холодильник. Перед подачею нарізати шматочками.