Шакшука
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Шакшука

Шакшука – яєчня на ізраїльський манер. Страва складається з власне яєць і матбухи – соковитої овочевої «подушки» з томатів (або томатного соусу), перців різних сортів, цибулі та пряних спецій. Вважається, що шакшука була привезена марокканськими, алжирськими і туніськими вихідцями до Ізраїлю. Незабаром ці ласощі стали улюбленою національною стравою. Для приготування шакшуки яйця повинні бути найсвіжіші, а томати – соковиті і стиглі. Смажиться справжня шакшука виключно в оливковій олії. Ізраїльтяни не рекомендують перекладати страву на тарілку, інакше вона втратить свій смак. Цей типовий сніданок в Ізраїлі за традицією подають з питою або хлібним коржем. Просто, швидко і смачно.

Інгредієнти

  • Яйця - 6 шт
  • Перець чилі - 3 шт.
  • Оливкова олія - 50 мл.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Кмин - 1 ч. л.
  • Паприка - 1 ст. л.
  • Помідори у власному соку - 800 г.
  • Сіль - за смаком
  • Фета - 100 г.
  • Петрушка - 1 пучек
  • Піта - за смаком
  • Вода - 1/2 склянки

Етапи приготування

  • 01

    Нагріти сковороду з оливковою олією. Цибулю, перець і часник дрібно нарізати. Дрібно нарізану цибулю і перець, помішуючи, готувати 6 хвилин.

  • 02

    Додати нарізаний часник, кмин, паприку і готувати 2 хвилини. Томати разом із соком додати в сковороду. Влити 1/2 склянки води і тушкувати на повільному вогні, помішуючи, 15 хвилин.

  • 03

    Посолити. Вбити яйця, щоб вони рівномірно закрили соус. Закрити кришкою на 5 хвилин. Потім акуратно ложкою від'єднати білки і змішати з овочами, щоб не зачепити жовтки. Посипати фетою. Подавати з пітою.