Печериці з мідіями у вершках
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Печериці з мідіями у вершках

Печериці з мідіями у вершках – воістину геніальна страва. Готується в лічені хвилини, а тому стане Вашою кулінарною паличкою-виручалочкою в тих випадках, коли потрібно швидко створити що-небудь смачненьке і вишукане до святкового столу. Особливих інгредієнтів страва не вимагає, якщо, звичайно, в морозильнику томно чекає своєї щасливої долі пачка заморожених мідій. А смак – божественний, досконалий. Любителі морепродуктів гідно оцінять цей делікатес. До речі, він складе прекрасну компанію італійській пасті або рису. Обов'язково полийте гарнір вершковим соусом-підливою, який дбайливо ввібрав в себе сік морепродуктів, грибочків і пряний аромат чебрецю. Приємного Вам апетиту.

Інгредієнти

  • Печериці - 300 г.
  • Мідії - 300 г.
  • Вершки - 100 мл.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Чебрець - 1 гілочка
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Печериці промити, нарізати пластинками. Цибулю нарізати кубиками.

  • 02

    Гілочку сушеного чебрецю прогріти в олії на сковорідці. Разом з чебрецем обсмажити до прозорості цибулю. Гілочку вийняти.

  • 03

    Додати на сковороду подрібнені гриби. Перемішати, на великому вогні обсмажити все разом 3 хвилини.

  • 04

    Додати мідії, перемішати, обсмажити все разом 5 хвилин.

  • 05

    Влити вершки. Довести до кипіння. Додати сіль і перець. Перемішати. Залишити на невеликому вогні під кришкою на 15 хвилин.