Шашличний салат
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 10 хв

Шашличний салат

Ситні салати завжди відрізнялися своїми особливостями. Адже вони настільки гарні, що їх можна цілком подавати, як самостійну страву. Вони настільки поживні, що часто не потрібен ніякий гарнір. Так і з шашличним салатом. Адже тут головний інгредієнт - це обсмажене куряче філе. Куряче м'ясо саме по собі досить живильне, але і при цьому низькокалорійне. Часто його навіть називають дієтичним м'ясом. Цибуля ж, у свою чергу, теж має дуже багато корисних властивостей. Наприклад, її приймають для профілактики різних захворювань. Якщо змішати м'ясо з цибулею і зеленню, то виходить дуже смачний і простий салат на кожен день.

Інгредієнти

  • М'ясо (куряче філе) - 500 г.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Соус томатний - 200 г.
  • Оцет - 150 мл.
  • Сіль - 15 г.
  • Цукор - 30 г.
  • Перець чорний (горошок) - 5 шт.
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Олія - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку куряче філе потрібно порізати середніми шматочками. Помістити в глибокий посуд, залити окропом, накрити кришкою та залишити на 30 хвилин.

  • 02

    Воду злити. В іншу кастрюлю влити 600 мл. холодної води. Додати лавровий лист, сіль, цукор, перець горошком та влити оцет. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Прибрати з вогню та в гарячий маринад викласти шматочки філе. Маринувати м'ясо 4 години.

  • 03

    Цибулю почистити та нарізати тонкими півкільцями. Викласти на розігріту сковорідку з олією та обсмажити до прозорості. Додати соус, перемішати та потримати на вогні ще 5 хвилин. М'ясо віджати та перекласти в соус з цибулею. Все ще раз перемішати. Можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.