Шашлик із курки з сухофруктами і ніжним соусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Шашлик із курки з сухофруктами і ніжним соусом

Хоча шашлик - це страва грузинської кухні, і там його, за всіма правилами. готують із баранини, все ж він поширений по всьому світу. Не дивно, що тепер є так багато різних рецептів, способів приготування і навіть різні інгредієнти. У нашому рецепті ми пропонуємо вам робити шашлик із курячого м'яса. Цей рецепт підійде тим, хто з тих чи інших причин не їсть будь-яке інше м'ясо. Не сумнівайтеся, курка теж дуже хороша для шашлику. А особливо, якщо робити його ще й із сухофруктами і соусом. Адже сухофрукти просочують своїм ароматом всю страву, роблячи шашлик більш насиченим і апетитним . Не кажучи вже про те, які корисні сухофрукти.

Інгредієнти

  • Куряча грудинка - 600 г.
  • Курага - 400 г.
  • Чорнослив - 200 г.
  • Сир кисломолочний - 200 г.
  • Сік лимона - 0,5 шт.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Куряче філе нарізати невеликими шматочками.

  • 02

    У формі змішати оливкову олію, сік лимона, сіль і перець.

  • 03

    Потім потрібно нанизати куряче філе на шпажки упереміш з курагою і шматочками чорносливу.

  • 04

    Викласти шашлики в форму з маринадом і залишити на 20 хвилин. Періодично шашлики потрібно перевертати.

  • 05

    Для ніжного соусу потрібно збити кисломолочний сир в блендері і додати трохи кураги і лимонного соку. Добре подрібнити. Соус повинен вийти однорідним.

  • 06

    Шашлики смажити на сковороді-гриль 3-5 хвилин з кожного боку і подавати з сирним соусом.