Хоча шашлик - це страва грузинської кухні, і там його, за всіма правилами. готують із баранини, все ж він поширений по всьому світу. Не дивно, що тепер є так багато різних рецептів, способів приготування і навіть різні інгредієнти. У нашому рецепті ми пропонуємо вам робити шашлик із курячого м'яса. Цей рецепт підійде тим, хто з тих чи інших причин не їсть будь-яке інше м'ясо. Не сумнівайтеся, курка теж дуже хороша для шашлику. А особливо, якщо робити його ще й із сухофруктами і соусом. Адже сухофрукти просочують своїм ароматом всю страву, роблячи шашлик більш насиченим і апетитним . Не кажучи вже про те, які корисні сухофрукти.
Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
У формі змішати оливкову олію, сік лимона, сіль і перець.
Потім потрібно нанизати куряче філе на шпажки упереміш з курагою і шматочками чорносливу.
Викласти шашлики в форму з маринадом і залишити на 20 хвилин. Періодично шашлики потрібно перевертати.
Для ніжного соусу потрібно збити кисломолочний сир в блендері і додати трохи кураги і лимонного соку. Добре подрібнити. Соус повинен вийти однорідним.
Шашлики смажити на сковороді-гриль 3-5 хвилин з кожного боку і подавати з сирним соусом.