Пастуший пиріг з фаршу і томатів з орегано
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Пастуший пиріг з фаршу і томатів з орегано

Ця страва зробить вас воістину знавцем кулінарії в очах всіх ваших рідних і близьких. Приготувавши пастуший пиріг з фаршу і томатів з орегано, ви здивуєте будь-кого. Страва дуже ситна завдяки картоплі і фаршу. Оливкова олія, перець і вершки роблять його ніжним і незвичайним, а томатна паста подарує йому певну соковитість. І на довершення, орегано прикрасить пиріг запашним ароматом. Якщо ж ви любите гострі страви, можете додати в пиріг соус табаско, який зробить його ще пікантнішим. Але будьте готові - після такого пирога домочадці просто так не відступлять, і будуть просити ще. Адже, хто не захоче відчути себе в ресторані, знаходячись вдома?

Інгредієнти

  • Картопля - 170 г.
  • Фарш яловичий - 170 г.
  • Томатна паста - 90 г.
  • Масло вершкове - 15 г.
  • Вершки - 30 мл.
  • Орегано - 10 г.
  • Олія оливкова - 15 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити і відварити (неочищеною) у воді або на пару до готовності. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Додати у фарш цибулю, часник, сіль і перець.

  • 02

    Коли картопля буде готова, очистити її від шкірки і за допомогою виделки розтерти в пюре, додавши вершкове масло, сіль і вершки. У склянку укласти шар фаршу, потім картоплю і пасту. Повторювати так шар за шаром.

  • 03

    Закрити стакани кришками і варити на пару протягом 30-35 хвилин. Перед подачею зняти кришки і прикрасити томатною пастою і орегано. За бажанням можна додати сметану.