Ця страва зробить вас воістину знавцем кулінарії в очах всіх ваших рідних і близьких. Приготувавши пастуший пиріг з фаршу і томатів з орегано, ви здивуєте будь-кого. Страва дуже ситна завдяки картоплі і фаршу. Оливкова олія, перець і вершки роблять його ніжним і незвичайним, а томатна паста подарує йому певну соковитість. І на довершення, орегано прикрасить пиріг запашним ароматом. Якщо ж ви любите гострі страви, можете додати в пиріг соус табаско, який зробить його ще пікантнішим. Але будьте готові - після такого пирога домочадці просто так не відступлять, і будуть просити ще. Адже, хто не захоче відчути себе в ресторані, знаходячись вдома?
Картоплю помити і відварити (неочищеною) у воді або на пару до готовності. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Додати у фарш цибулю, часник, сіль і перець.
Коли картопля буде готова, очистити її від шкірки і за допомогою виделки розтерти в пюре, додавши вершкове масло, сіль і вершки. У склянку укласти шар фаршу, потім картоплю і пасту. Повторювати так шар за шаром.
Закрити стакани кришками і варити на пару протягом 30-35 хвилин. Перед подачею зняти кришки і прикрасити томатною пастою і орегано. За бажанням можна додати сметану.