Шніцель – тоненька м'ясна скибочка великого розміру, панірована в сухариках (або борошні) і обсмажена у великій кількості розпеченої олії – фритюрі. Його батьківщиною вважається Австрія, саме тому всі сучасні рецепти цієї страви пішли від класичного віденського шніцеля. В перекладі з німецької «шніцель» трактується як «вирізка». Страва може бути приготована абсолютно з будь-якого м'яса: будь то ніжна куряча грудка або жирна свинина. М'ясо відбивати не обов'язково. Це й відрізняє його від популярної відбивної. Соковите м'ясо, апетитна хрустка скоринка і золотистий колір – головні атрибути правильно приготованого шніцеля. Слинки вже потекли?
Очистити курку від плівок, сухожиль і зайвого жиру, відбити. Залити зверху вершками, тупою стороною ножа трохи посікти.
М'ясо обваляти в крупно товчених сухарях. Розігріти сковороду з олією, покласти м'ясо на сковороду, обсмажити з обох сторін.
При подачі викласти шніцель на тарілку, полити 20 г. розтопленого вершкового масла, подавати з овочами або макаронами.