Шоколадний глінтвейн
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Шоколадний глінтвейн

Коли за вікном мете січнева завірюха, особливо хочеться чогось зігріваючого і тонізуючого. Але чай пити не хочеться, та й кава набридла. Тоді приготуйте глінтвейн – підбадьорливий напій, незамінний в холодні зимові вечори. Безсумнівно, підніме Вам настрій. Класичний рецепт глінтвейну включає червоне вино, нагріте до певної температури (як правило, це 70-80°С), спеції і прянощі. Туди ж додають соковиті дольки апельсинів і лимонів. Пропонований рецепт урізноманітнить Ваше звичне уявлення про цей напій, адже він шоколадний. І так, насправді, подвійно смачніше. Випити глінтвейн – вже відмінний привід провести приємний теплий вечір у родинному колі чи веселій компанії друзів.

Інгредієнти

  • Цукрова пудра - 400 г.
  • Какао-порошок - 200 г.
  • Кориця (паличка) - 2 шт.
  • Аніс - 8 шт.
  • Шоколад чорний 70% - 500 г.
  • Мандарини - 2 шт.
  • Розмарин - 1 стебло
  • Вино червоне фруктове - 700 мл.

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю влити 500 мл. води, додати цукор, какао-порошок, а також спеції, поставити суміш на вогонь, довести до кипіння.

  • 02

    Забрати каструлю з вогню, додати розламаний шоколад, збити блендером до однорідної маси. Шоколад повинен розчинитися.

  • 03

    Додати нарізані мандарини, всипати розмарин, залишити на 10 хвилин.

  • 04

    Влити в суміш червоне вино, поставити на вогонь, підігріти. Подавати теплим.