Кисіль - це знайомий десерт кожному з дитинства. Наші мами його готували нам із задоволенням. Ще б пак, адже ми так його любили. Цей ніжний, теплий, шовковистий смак на губах, м'якенький і солоденький. Кисіль - це улюблений дитячий десерт. Його люблять і дорослі. Мало того, домашній кисіль ще й дуже корисний. Киселі готують з різних ягід: журавлини, смородини (червоної і чорної), малини, полуниці, чорниці, вишні, яблук, сливи, кизилу, абрикосів. Але сьогодні ми навчимо вас готувати шоколадний кисіль. Густоту киселю можна регулювати збільшивши вдвічі дозу крохмалю. Тоді ви отримаєте справжній пудинг - ласощі теж дуже смачні. Але це вже як любите. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.
Влити 400 г. молока в неглибоку каструлю, додати цукор.
Розрізати ванільний стручок уздовж, з однієї половинки витягнути насіння, додати його разом зі стручком в каструлю до молока та цукру.
Поставити на вогонь каструлю, довести до кипіння, зменшити вогонь, додати шоколад (залишити шматочок для прикраси).
Змішати крохмаль з 200 г. молока, добре перемішати, додати в кипляче молоко, помішуючи до повного розчинення інгредієнтів.
Витягнути стручок ванілі з каструлі, трохи охолодити кисіль. Розлити по формочках, при подачі прикрасити тертим шоколадом.