Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком

Смачне рішення домашньої кухні - це шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком. Саме незвичайне поєднання, але надзвичайно вдале і смачне. Можна експериментувати зі ступенем гостроти: одні кладуть більше перцю або довше тримають його в суміші, інші менше перцю або раніше виймають. Також важливо чітко дотримуватися послідовністі додавання інгредієнтів. Про дику суміш шоколаду і гострого чилі перцю чули багато хто, однак, приготувати шоколад з перцем пробували не всі. Мус досить своєрідний. Гостро і солодко одночасно. Післясмак цікавий. Блюдо, безсумнівно, заслуговує того, щоб його спробували.

Інгредієнти

  • Шоколад білий - 50 г.
  • Шоколад чорний 70% - 70 г.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1,5 шт.
  • Фісташки - 40 г.
  • Перець чилі мелений - 0,25 ч. л.
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Вершки взбиті - 125 г.
  • Варення - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад розламати на шматочки, покласти в каструлю і розтопити на водяній бані. Перемішати, прибрати з вогню, остудити.

  • 02

    В одній мисці збити жовтки з цукром, в іншій збити білки. Поступово додати в цукрово-жовткову суміш розтоплений шоколад, помішуючи при цьому.

  • 03

    Додати в шоколадну масу фісташки і додати чилі, влити коньяк і ретельно перемішати.

  • 04

    Після, додати в загальну суміш збиті вершки, перемішати, а потім ввести збиті білки, ще раз перемішати.

  • 05

    Викласти суміш у формочки, поставити їх в холодильник на 3 години. При подачі присипати зверху тертим білим шоколадом, в центрі прикрасити варенням/джемом.