Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Шоколадний пасхальний щербет із бренді
Шоколадний пасхальний щербет із бренді

Шоколадний пасхальний щербет із бренді

Словом "щербет" називається відразу кілька різних солодощів. Така ось кулінарна плутанина. Залишимо це питання для обговорення кулінарам і лінгвістам. Запропонований "Шоколадний пасхальний щербет із бренді" являє собою холодний десерт, що має консистенцію морозива, яке злегка підтануло. Французький варіант вимови назви цих ласощів - сорбет. Власне, у Франції цей десерт і з'явився. Зверніть увагу на наявність у переліку інгредієнтів алкогольного напою - бренді. Порада: при введенні в шоколадну масу збитих жовтків тримайте сотейник на невеликому вогні протягом приблизно 3-х хвилин до загустіння, постійно помішуючи, не давайте масі кипіти.

Кількість порцій 6
Час приготування 140 хв

  1. 1. Ванільний стручок — 1 шт.
  2. 2. Вода — 400 мл.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Сіль крупна — 3 г.
  5. 5. Шоколад темний — 340 г.
  6. 6. Яйце куряче — 3 шт.
  7. 7. Бренді — 2 ст. л.

Етапи готування

  1. У невелику каструлю висипати насіння з ванільного стручка і сам стручок. Влити воду, додати цукор і сіль. Поставити на середній вогонь, варити, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.

  2. Додати в каструлю попередньо розламаний на середні шматочки шоколад, змішувати, поки шоколад не розчиниться.

  3. Окремо в мисці збити яєчні жовтки, додати їх у каструлю із шоколадною масою. Зменшити вогонь, варити протягом 3 хвилин, постійно помішуючи, маса повинна загуснути.

  4. Остудити масу протягом 2 годин, після додати бренді. перекласти масу в ємність, прибрати в холодильник на кілька годин, до повного застигання, періодично перемішуючи.