Шоколадний пасхальний щербет із бренді
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 20 хв

Шоколадний пасхальний щербет із бренді

Словом "щербет" називається відразу кілька різних солодощів. Така ось кулінарна плутанина. Залишимо це питання для обговорення кулінарам і лінгвістам. Запропонований "Шоколадний пасхальний щербет із бренді" являє собою холодний десерт, що має консистенцію морозива, яке злегка підтануло. Французький варіант вимови назви цих ласощів - сорбет. Власне, у Франції цей десерт і з'явився. Зверніть увагу на наявність у переліку інгредієнтів алкогольного напою - бренді. Порада: при введенні в шоколадну масу збитих жовтків тримайте сотейник на невеликому вогні протягом приблизно 3-х хвилин до загустіння, постійно помішуючи, не давайте масі кипіти.

Інгредієнти

  • Ванільний стручок - 1 шт.
  • Вода - 400 мл.
  • Цукор - 200 г.
  • Сіль крупна - 3 г.
  • Шоколад темний - 340 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Бренді - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    У невелику каструлю висипати насіння з ванільного стручка і сам стручок. Влити воду, додати цукор і сіль. Поставити на середній вогонь, варити, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.

  • 02

    Додати в каструлю попередньо розламаний на середні шматочки шоколад, змішувати, поки шоколад не розчиниться.

  • 03

    Окремо в мисці збити яєчні жовтки, додати їх у каструлю із шоколадною масою. Зменшити вогонь, варити протягом 3 хвилин, постійно помішуючи, маса повинна загуснути.

  • 04

    Остудити масу протягом 2 годин, після додати бренді. перекласти масу в ємність, прибрати в холодильник на кілька годин, до повного застигання, періодично перемішуючи.