Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією

Ніколи не готували торт? Повірте: насправді немає нічого складного. Запропонований рецепт як не можна до речі. Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією - нескладний у приготуванні, смачний десерт, який сподобається всім, хто його спробує. Порада: яйця в тісто для коржів додавайте кімнатної температури. При додаванні збитих із цукром білків перемішуйте тісто знизу вгору. Це необхідно, щоб білки не осіли, а маса стала повітряною. Шоколадна маса для торта повинна бути по консистенції дуже густою, як мус.

Інгредієнти

  • Пудра цукрова - 80 г.
  • Фісташки - 110 г.
  • Борошно пшеничне - 25 г.
  • Цукор - 10 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Олія оливкова - 215 г.
  • Вершки 35% - 500 г.
  • Шоколад - 300 г.
  • Какао-порошок - для прикраси

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 190°C. Для приготування тіста необхідно в мисці змішати цукрову пудру, попередньо подрібнені фісташки, всипати борошно, після, помішуючи додати 2 яйця. Окремо збити 2 білки з цукром поки маса не стане густою, додати її в загальну миску. Влити також 15 г. оливкової олії.

  • 02

    Викласти на деко папір, змастити маслом, розподілити тісто, має бути 2 маленьких коржа. Випікати в духовці протягом 12-15 хвилин. Після дістати із духовки, остудити коржі.

  • 03

    Розтопити на водяній бані шоколад з додаванням 200 г. оливкової олії. Вершки збити. Дати охолонути шоколадній масі до температури 38-40°C, потім додати вершки.

  • 04

    Розподілити по поверхні нижнього коржа половину шоколадної маси, накрити другим коржем, викласти так само другу половину шоколадної маси. Прибрати торт в холодильник. При подачі посипати торт какао-порошком.