Ви пристрасно любите шоколад? Тоді запропонований десерт, безсумнівно, підніме Вам настрій. Для приготування шоколадного тортика використовується гречане борошно. Воно, на відміну від пшеничного, має унікальне поєднання смакових якостей і корисних властивостей. До того ж таке борошно уповільнює процеси черствіння борошняних виробів, надаючи їм тонкий горіховий смак. Ніжний сирний крем гармонійно підкреслює смак бісквітного шоколадного коржа, просоченого кавою. Завдяки цьому десерт виходить дуже ароматним і смачним. Порада господаркам: найкраще відправити торт в холодильник на всю ніч. У цьому випадку зефір, просочившись сирним кремом, стане м'яким і повністю розчиниться в ньому.
У мисці збити 1 ст. л. цукру з яйцями. Окремо змішати борошно, розпушувач, какао-порошок і корицю. Поступово додавати борошняну суміш до яєчної, постійно помішуючи.
Застелити деко для випікання харчовим папером, змастити його олією, викласти тісто на деко, поставити в розігріту духовку, випікати до готовності. Після, остудити.
Корж розрізати на дві частини. Змішати 1 ст. л. цукру з сиром, влити молоко, перемішати до однорідної маси.
Зефір розділити на дві половинки, кожну розрізати уздовж ще на дві частини. Каву розвести з теплою водою. Просочити нижній корж кавою, викласти зефір, зверху добре змастити сирною сумішшю, накрити зверху другим коржем, його також просочити кремом. Готовий торт поставити на кілька годин в холодильник.