Шоколадно-гречаний торт із зефіром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 15 хв

Шоколадно-гречаний торт із зефіром

Ви пристрасно любите шоколад? Тоді запропонований десерт, безсумнівно, підніме Вам настрій. Для приготування шоколадного тортика використовується гречане борошно. Воно, на відміну від пшеничного, має унікальне поєднання смакових якостей і корисних властивостей. До того ж таке борошно уповільнює процеси черствіння борошняних виробів, надаючи їм тонкий горіховий смак. Ніжний сирний крем гармонійно підкреслює смак бісквітного шоколадного коржа, просоченого кавою. Завдяки цьому десерт виходить дуже ароматним і смачним. Порада господаркам: найкраще відправити торт в холодильник на всю ніч. У цьому випадку зефір, просочившись сирним кремом, стане м'яким і повністю розчиниться в ньому.

Інгредієнти

  • Борошно гречане - 50 г.
  • Какао-порошок - 2,5 ч. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 2,5 шт.
  • Кориця мелена - за смаком
  • Розрушувач - за смаком
  • Домашній сир - 6,5 ст. л.
  • Молоко - 2 ст. л.
  • Зефір - 1 шт.
  • Кава розчинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці збити 1 ст. л. цукру з яйцями. Окремо змішати борошно, розпушувач, какао-порошок і корицю. Поступово додавати борошняну суміш до яєчної, постійно помішуючи.

  • 02

    Застелити деко для випікання харчовим папером, змастити його олією, викласти тісто на деко, поставити в розігріту духовку, випікати до готовності. Після, остудити.

  • 03

    Корж розрізати на дві частини. Змішати 1 ст. л. цукру з сиром, влити молоко, перемішати до однорідної маси.

  • 04

    Зефір розділити на дві половинки, кожну розрізати уздовж ще на дві частини. Каву розвести з теплою водою. Просочити нижній корж кавою, викласти зефір, зверху добре змастити сирною сумішшю, накрити зверху другим коржем, його також просочити кремом. Готовий торт поставити на кілька годин в холодильник.

Товар додано до кошику