Шоколадно-кавові валентинки
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Шоколадно-кавові валентинки

Валентинка - це маленька листівка, яка виготовляється зазвичай у формі серця. Такі листівки прийнято дарувати 14 лютого на день всіх закоханих. Валентинки символізують любов і відданість. До речі, найстаріша валентинка була знайдена в одній з англійських бібліотек. Вона була написана в 1477 році. На початку XIX-го століття валентинки були найбільш поширеним способом освідчення в коханні, часто вони були анонімними. Час іде а вічне залишається. Адже почуття між людьми будуть завжди. І ми вам пропонуємо рецепт безсмертного печива. Зробіть подарунок вашим коханим і подаруйте їм ще раз теплоту і ніжність на День Святого Валентина - спечіть їм прекрасне і смачне печиво.

Інгредієнти

  • Цукор - 75 г.
  • Вершкове масло або маргарин - 100 г.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Какао - 1,5 ст. л.
  • Розчинна кава - 1,5 ч. л.
  • Борошно - 150-175 г.
  • Розпушувач для тіста - 0,5 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.

  • 02

    Додати яйце, какао і каву, перемішати.

  • 03

    Додати борошно, розпушувач і замісити тісто.

  • 04

    Розкачати тісто завтовшки близько 1 см, формочкою вирізати печиво.

  • 05

    Деко застелити пергаментом і викласти на нього печиво. Випікати в духовці 12-15 хвилин при температурі 180°С.