Шоколадно-коньячний соус
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Шоколадно-коньячний соус

Десерти з використанням шоколадно-коньячного соусу мають пікантний смак і насичений аромат. А все завдяки гармонійному поєднанню легкої гіркоти чорного шоколаду і дубових ноток коньяку. Такий соус універсальний в застосуванні. Його можна використовувати в якості начинки, глазурі або прошарку для будь-яких кондитерських (у тому числі і борошняних) виробів, подавати разом з морозивом і навіть використовувати для шоколадного фондю. Для приготування соусу можете взяти практично будь-який алкоголь (ром, апельсиновий або кавовий лікер) в будь-якій пропорції. Соус можна зберігати в холодильнику до одного місяця. В охолодженому вигляді він втрачає глянсовий блиск, стаючи матовим і густим.

Інгредієнти

  • Вершки - 300 мл.
  • Чорний шоколад - 250 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Коньяк - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Помістити вершки, шоколад і цукор в невеликий посуд і поставити на маленький вогонь. Нагрівати 3 хвилини, перемішуючи, до розчинення.

  • 02

    Збільшити вогонь і закип'ятити. Додати вершкове масло і розмішати до повного розчинення.

  • 03

    Зняти з вогню, додати коньяк і знову перемішати. Дати злегка охолонути і розлити в стерилізовані баночки. Запечатати і остудити.