Шоколадно-вафельний торт
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Шоколадно-вафельний торт

Гості на порозі, а частування до чаю немає? Не біда. Пропоновані ласощі відносяться до тієї категорії домашньої випічки, яка готується швидко і без жодних зусиль. Всього одна година і на Вашому столі буде дуже смачна прикраса – шоколадно-вафельний тортик. Буде чим порадувати домочадців і здивувати гостей. Вафельну крихту можете приготувати самостійно, подрібнивши вафлі за допомогою блендера. У цьому випадку краще всього використовувати шоколадні вафлі, тоді в додаванні какао немає необхідності. Перед подачею до столу можете прикрасити торт тертою апельсиновою цедрою або какао-порошком. Такий тортик може зберігатися в холодильнику не більше трьох днів.

Інгредієнти

  • Вафлі ванільні подрібнені - 100 г.
  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Какао-порошок - 2 ч. л.
  • Шоколад гіркий - 100 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Вершки 30% - 1,5 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Екстракт ванільний - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 175°C. Форму для випічки змастити маслом. Розтопити вершкове масло на водяній бані, додати в масло какао-порошок, вмішати також вафельну крихту. Викласти у форму, розподілити по всій поверхні форми. Поставити в духовку на 10 хвилин. Після, остудити протягом 15 хвилин.

  • 02

    Шоколад поламати на маленькі шматочки, покласти в каструлю, поставити на невеликий вогонь. Розтопити шоколад, після остудити протягом 5 хвилин.

  • 03

    У мисці змішати яйця, вершки і цукор, додати сіль і ванільний екстракт. Збити міксером суміш. Вона повинна загуснути, після додати суміш у розтоплений шоколад, перемішати.

  • 04

    Вилити шоколадно-яєчну суміш у форму з вафельних коржів, поставити в духовку на 20-25 хвилин.

  • 05

    Дістати торт із духовки, не виймаючи його з форми, дати охолонути протягом 2 годин, нарізати корж на три частини, викласти один на другий, так, щоб вийшов торт, після поставити в холодильник на 4 години.