Шоколадне печиво з зефіром
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г

Шоколадне печиво з зефіром

Чи знайдуться у світі люди, які були б байдужі до зефіру? Якщо і знайдуться, то дуже мало. Хіба можна не любити ці повітряні, легкі і ніжні зефіринки? Згадується зефір ще в літописах Стародавньої Греції. Адже, вперше почали готувати його греки. І назву "зефір" він має не випадково. Названий він на честь бога Зефіра. Сам бог Зефір - це бог західного вітру Середземномор'я. Він такий же приємний, легкий, як зефір. Вважалося, що бог Зефір подарував людям рецепт цього чудового десерту. Нам же тільки залишається дякувати бога Зефіра за його винахід, і, звичайно, ж греків. Сьогодні ми хочемо вам порекомендувати зробити шоколадне печиво з зефіром. Вийде неймовірно смачно.

Інгредієнти

  • Борошно - 350 г.
  • Какао-порошок - 200 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Цукор - 600 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко - 150 мл.
  • Ванільний екстракт - 1,25 ч. л.
  • Зефір - 12 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування глазурі, висипати 400 г. цукру в миску, додати 100 мл. топленого охолодженого вершкового масла, 50 г. какао-порошку, збити суміш. Додати 50 мл. молока, 0,25 ч. л. ванілі, збити вінчиком до однорідної маси.

  • 02

    Для приготування печива змішати борошно, 150 г. какао порошку, соду і сіль. Окремо в мисці збити міксером 100 г. розм'якшеного вершкового масла і 200 г. цукру, протягом 2 хвилин, до легкої і пухкої консистенції. Додати яйце, 100 мл. молока, 1.ч. л. ванілі. Ретельно збити. Додати борошняну суміш, змішати до однорідної маси.

  • 03

    Викласти тісто на лист для випічки за допомогою столової ложки. Випікати в заздалегідь розігрітій до 190°C духовці 10-12 хвилин.

  • 04

    Готове печиво вийняти з духовки. Зефір розділити по горизонталі на дві частини. Покласти зверху кожного печива половинку зефіру, трохи придавити, повернути в духовку, випікати 2-2,5 хвилини. Вийняти з духовки, дати повністю охолонути.

  • 05

    Покрити 1 ст. л. глазурі кожне печиво, розподіливши по всій поверхні зефіру.