Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Шоколадне печиво з пивом
Шоколадне печиво з пивом

Шоколадне печиво з пивом

Ви досі вважаєте, що з пива можна приготувати лише маринад для шашлику? Даремно. Виявляється, з цього популярного в усьому світі хмільного напою роблять ароматне тісто для кондитерських виробів. Пивне тісто за смаком і текстурою дуже схоже на листкове. І що найцікавіше, дріжджі для такого тіста зовсім не потрібні, їх роль виконує пиво. Пропонований рецепт шоколадного печива з пивом – тому яскраве підтвердження. Дивовижне поєднання незвичних інгредієнтів, таких як шоколад і пивне тісто, роблять випічку пікантною і по-своєму особливою. А темне пиво насичує печиво шляхетним смаком з легкою гіркуватістю. Приготувавши таке печиво, Ви зрозумієте, наскільки воно чудове.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Темне пиво — 280 мл.
  2. 2. Борошно — 550 г.
  3. 3. Коричневий цукор — 180 г.
  4. 4. Какао-порошок — 80 г.
  5. 5. Розпушувач — 1 ч. л.
  6. 6. Вершкове масло — 200 г.
  7. 7. Яйця — 2 шт.
  8. 8. Яєчний жовток — 1 шт.
  9. 9. Шоколад — 200 г.
  10. 10. Цукрова пудра — 200 г.
  11. 11. Сіль — 1 ч. л.

Етапи готування

  1. Пиво налити в ківш, додати грам 80 коричневого цукру. Довести до кипіння, зняти з вогню і залишити остигати.

  2. Змішати борошно, сіль, розпушувач, залишок коричневого цукру, какао-порошок і цукрову пудру.

  3. Потім розтопити вершкове масло і влити його до сухої суміші. Добре перемішати.

  4. Далі додати окремо яйця і перемішати, яєчний жовток, знову перемішати.

  5. Шоколад розламати на невеликі шматочки.

  6. Влити остиглий пивний сироп, додати шматочки шоколаду, знову ретельно перемішати. Накрити тісто і прибрати в холодне місце на 3 години.

  7. Випікати печиво в духовці, при температурі 200°С, близько 15 хвилин.