Шоколаду багато не буває. З цією фразою погодиться будь-який ласун. Він прекрасний у всіх видах – будь то гарячий напій, невелика цукерочка або навіть цілий торт. А ось це чудове суфле, з властивою йому французькою елегантністю, як раз таки і втілить Вашу «шоколадну» мрію. Тільки уявіть собі: солодка корочка з повітряного шоколадного тіста, а всередині – гарячий рідкий шоколад. Що може бути краще? Три невід'ємні складові правильно приготованого суфле – це ніжність, легкість і повітряність. І як не дивно, саме яйця, незважаючи на свою непримітність і, здавалося б, неважливість, виконують головну роль у досягненні цих якісних характеристик, без яких суфле зовсім не суфле.
Плитку шоколаду поламайте на шматочки. Вершкове масло поріжте. Все складіть у каструльку і розтопіть на водяній бані.
Яйця і цукор злегка збийте міксером на низькій швидкості, до отримання однорідної маси.
Додайте какао, борошно і молоко, все перемішайте.
Влийте до отриманої маси шоколадно-масляну суміш, все добре перемішайте.
Невеликі формочки змастіть маслом (всього 6 штук), наповніть на 3/4 шоколадною масою і поставте в морозильну камеру на 1 годину.
Духовку нагрійте до 170°C. Поставте в духовку формочки з шоколадною масою і випікайте 15 хвилин (дуже важливо не перетримати суфле в духовці).
Після випікання поверхню суфле злегка надується - так і має бути. Можна посипати суфле цукровою пудрою для оздоблення. Подавайте негайно.