Порадуйте домашніх смачним і оригінальним тортиком. До того ж, запропонований "Шоколадний торт із лимонним кремом" і виглядає дуже ефектно і святково. Дуже гармонійним виходить поєднання шоколадно-мигдальної основи торта і ніжного лимонного крему, який спочатку виходить рідкуватим, але в процесі випікання набуває потрібну консистенцію. А тепер невеликі "секретики": бобові насипають на папір для випічки зверху коржа з тією метою, щоб не дати тісту в процесі випікання роздутися, а отже, воно краще пропечеться. Ці помічники, звичайно, надалі не потрібні. Какао в тісто і лимонний сік в начинку можна додати в кількості, що відповідає Вашим смакам.
Мигдаль подрібнити в блендері.
Для приготування тіста збити 1 яйце з цукром (50 г.).
Додати масло, перемішати.
Додати мигдаль, перемішати.
Додати какао, борошно і ретельно перемішати. Замісити тісто.
Викласти тісто у змащену маслом форму (діаметром близько 24-26 см.), розрівняти, зробити бортики.
Накрити харчовою плівкою, заховати в холодильник на 30 хвилин.
Потім плівку прибрати, на тісто викласти папір для випічки.
Насипати на папір квасолю або горох. Поставити в розігріту до 180°C духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.
Для приготування начинки з лимонів зняти цедру.
Вичавити сік з лимонів. Знадобиться 100 мл. соку.
4 яйця і 1 жовток збити з цукром (150 г).
Додати вершки і все добре збити.
Додати цедру і сік лимона, перемішати.
Вилити начинку на остиглий корж. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку. Випікати протягом 40-45 хвилин.
Торт остудити і посипати кондитерської посипкою.