Шоколадний торт із лимонним кремом
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 30 хв

Шоколадний торт із лимонним кремом

Порадуйте домашніх смачним і оригінальним тортиком. До того ж, запропонований "Шоколадний торт із лимонним кремом" і виглядає дуже ефектно і святково. Дуже гармонійним виходить поєднання шоколадно-мигдальної основи торта і ніжного лимонного крему, який спочатку виходить рідкуватим, але в процесі випікання набуває потрібну консистенцію. А тепер невеликі "секретики": бобові насипають на папір для випічки зверху коржа з тією метою, щоб не дати тісту в процесі випікання роздутися, а отже, воно краще пропечеться. Ці помічники, звичайно, надалі не потрібні. Какао в тісто і лимонний сік в начинку можна додати в кількості, що відповідає Вашим смакам.

Інгредієнти

  • Яйця - 6 шт.
  • Цукор - 200 г.
  • Вершкове масло - 70 г.
  • Какао - 20 г.
  • Мигдаль - 30 г.
  • Борошно - 150 г.
  • Вершки 33-35% - 150 мл.
  • Лимон - 2 шт.
  • Кондитерська посипка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль подрібнити в блендері.

  • 02

    Для приготування тіста збити 1 яйце з цукром (50 г.).

  • 03

    Додати масло, перемішати.

  • 04

    Додати мигдаль, перемішати.

  • 05

    Додати какао, борошно і ретельно перемішати. Замісити тісто.

  • 06

    Викласти тісто у змащену маслом форму (діаметром близько 24-26 см.), розрівняти, зробити бортики.

  • 07

    Накрити харчовою плівкою, заховати в холодильник на 30 хвилин.

  • 08

    Потім плівку прибрати, на тісто викласти папір для випічки.

  • 09

    Насипати на папір квасолю або горох. Поставити в розігріту до 180°C духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.

  • 10

    Для приготування начинки з лимонів зняти цедру.

  • 11

    Вичавити сік з лимонів. Знадобиться 100 мл. соку.

  • 12

    4 яйця і 1 жовток збити з цукром (150 г).

  • 13

    Додати вершки і все добре збити.

  • 14

    Додати цедру і сік лимона, перемішати.

  • 15

    Вилити начинку на остиглий корж. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку. Випікати протягом 40-45 хвилин.

  • 16

    Торт остудити і посипати кондитерської посипкою.