Станьте на день кондитером-чарівником і створіть цей диво-десерт. Професіоналом для випічки кексу бути необов'язково, з цим рецептом легко впоратися. Основними і головними критеріями при виборі продуктів повинні бути: фісташки - несолоні, шоколад - тільки гіркий, а цукор використовувати коричневий, в іншому - ніяких заборон (хіба, що в кількості). Декілька тисячоліть тому фісташки використали в їжу як дуже смачні ласощі і корисний продукт, що містить велику кількість антиоксидантів. Всього 10 горіхів достатньо, щоб наситити організм вітаміном В6. В Ірані навіть поклонялися фісташковому дереву, як символу достатку. Шоколад і фісташки відмінний мікс в ніжному десерті, а також прекрасний привід запросити друзів на чашку чаю.
Фісташки очистити. Перекласти в миску. Відставити.
Узяти велику миску. Помістити вершкове масло. Засипати цукром (100 г.). Збити.
У окремій посудині збити трішки яйце. Збиваючи масло, потихеньку, приблизно по 1 ч. л. додати яйце. Потім сметану. Утворити однорідну масу.
Узяти гіркий шоколад (100 г.), розтопити на водяній бані. Додати теплого молока.
Отриману раніше масу засипати просіяним борошном (заздалегідь змішаним з розпушувачем і какао). Збити до утворення однорідної маси.
Додати в тісто розтоплений шоколад і фісташки. Поламати 50 г. шоколаду (цілого) на маленькі шматочки і всипати слідом за фісташками. Вимісити густе тісто.
Розігріти духовку до 180ºС. Форму вистилити кулінарним папером. Викласти тісто. Випікати 45 хвилин в розігрітій духовці.