Шоколадний кекс із фісташками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Шоколадний кекс із фісташками

Станьте на день кондитером-чарівником і створіть цей диво-десерт. Професіоналом для випічки кексу бути необов'язково, з цим рецептом легко впоратися. Основними і головними критеріями при виборі продуктів повинні бути: фісташки - несолоні, шоколад - тільки гіркий, а цукор використовувати коричневий, в іншому - ніяких заборон (хіба, що в кількості). Декілька тисячоліть тому фісташки використали в їжу як дуже смачні ласощі і корисний продукт, що містить велику кількість антиоксидантів. Всього 10 горіхів достатньо, щоб наситити організм вітаміном В6. В Ірані навіть поклонялися фісташковому дереву, як символу достатку. Шоколад і фісташки відмінний мікс в ніжному десерті, а також прекрасний привід запросити друзів на чашку чаю.

Інгредієнти

  • Фісташки - 50 г.
  • Борошно - 180 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор (коричневий) - 100 г.
  • Шоколад гіркий - 150 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Какао - 2 ст. л.
  • Молоко - 100 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Фісташки очистити. Перекласти в миску. Відставити.

  • 02

    Узяти велику миску. Помістити вершкове масло. Засипати цукром (100 г.). Збити.

  • 03

    У окремій посудині збити трішки яйце. Збиваючи масло, потихеньку, приблизно по 1 ч. л. додати яйце. Потім сметану. Утворити однорідну масу.

  • 04

    Узяти гіркий шоколад (100 г.), розтопити на водяній бані. Додати теплого молока.

  • 05

    Отриману раніше масу засипати просіяним борошном (заздалегідь змішаним з розпушувачем і какао). Збити до утворення однорідної маси.

  • 06

    Додати в тісто розтоплений шоколад і фісташки. Поламати 50 г. шоколаду (цілого) на маленькі шматочки і всипати слідом за фісташками. Вимісити густе тісто.

  • 07

    Розігріти духовку до 180ºС. Форму вистилити кулінарним папером. Викласти тісто. Випікати 45 хвилин в розігрітій духовці.