Хоч історія створення цього тортика йде коренями в Древню Грецію, але не виключено, що до нас ця страва прийшла з Америки. Спочатку при приготуванні цієї хмарки легкої сирної маси використовували кисломолочний сир, але сучасні тенденції в кулінарії та її активний розвиток внесли свої корективи: вершковий сир потіснив кисломолочний, і став головним інгредієнтом в цій страві. Крокуючи в ногу з часом ми не могли не представити новий варіант, більш повітряний і смачний, з сучасним американським фірмовим смаком. Як правило шоколад використовують чорний гіркий, але для любителів солодкого дозволяється використовувати молочний. До вашої уваги - шоколадний мармуровий чізкейк. Отримайте солодке задоволення разом з нами!
Поставити шоколад (бажано гіркий) на водяну баню, доки він повністю не розтане.
Підготувати форму для випікання (часто, це кругла ємність діаметром 22 см., висота - 6 см.). Вирізати пергамент по діаметру основи і вистелити ним дно форми. Боки змастити вершковим маслом.
Розтоплене вершкове масло (75 г.) з'єднати з бісквітною крихтою. Додати трохи ванільного цукру (1 ч. л.) і перемішати. Викласти бісквітну основу на дно форми. Столовою ложкою розподілити основу по усьому діаметру. Поставити охолоджуватися в холодильник.
Перейти до приготування сирного крему. Вершковий сир треба злегка розм'якшити (це можна зробити за допомогою ложки або лопатки). До сиру додати 250 г. цукрової пудри і збити міксером. Повинна вийти пишна і стійка маса. В отриману масу додати 1 ч. л. ванільного цукру і 2 яйця. Все перемішати.
У миску до розтопленого шоколаду підмісити 1/3 частини сирної маси. Перемішати лопаткою.
Дістати форму з холодильника. Зверху бісквітної основи викласти білу сирну масу. Розрівняти по усьому діаметру.
У кондитерський мішок помістити шоколадну масу. Вставити мішок у середину сирної маси і круговими рухами викласти шоколад. За допомогою ножа зробити розводи. Виходить малюнок схожий на "мармур".
Відправити чізкейк випікати в духовку на 60 хв. при температурі 160ºС. Готовий десерт не виймати відразу, дати постояти 15 хв. Потім вийняти з духовки. Коли він трохи охолоне, витягнути з форми.