Якщо ви вирішили приготувати щось легке і ненав'язливе до вечері, наприклад, тоді вам варто звернути увагу на рецепт креветок-гриль. Адже морепродукти - це кращий варіант для вечері, якщо ви намагаєтеся їсти правильно і не набивати шлунок на ніч. Хоча ця страва буде доречною і на невеликій вечірці. Справа в тому, що креветки є зразком здорової їжі, адже в них дуже багато різних корисних речовин. Це фосфор, натрій, кальцій і йод. Хоча цей ряд можна продовжувати і продовжувати. Креветки не містять жирів, зате багато протеїну і жирних кислот. Якщо приправити їх часником і гострим перцем, ви отримаєте дуже смачну страву.
Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
Перець чилі промити і також дрібно нарізати.
У великій сковороді нагріти оливкову олію і вершкове масло на середньому вогні.
Додати в сковороду часник і перець чилі і обсмажити протягом 1 хвилини.
Креветки очистити і додати на сковороду. Зверху поперчити і посолити за смаком, і готувати, помішуючи, протягом 5 хвилин.
З лимона на дрібній тертці зняти цедру, не зачіпаючи білу частину.
Потім лимон розрізати навпіл і видавити з обох половинок лимонний сік.
Готові креветки зняти з вогню, залити їх сумішшю з цедри лимона і лимонного соку і ретельно перемішати.
Подавати креветки найкраще з листям салату.