Креветки-гриль з часником і чилі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Креветки-гриль з часником і чилі

Якщо ви вирішили приготувати щось легке і ненав'язливе до вечері, наприклад, тоді вам варто звернути увагу на рецепт креветок-гриль. Адже морепродукти - це кращий варіант для вечері, якщо ви намагаєтеся їсти правильно і не набивати шлунок на ніч. Хоча ця страва буде доречною і на невеликій вечірці. Справа в тому, що креветки є зразком здорової їжі, адже в них дуже багато різних корисних речовин. Це фосфор, натрій, кальцій і йод. Хоча цей ряд можна продовжувати і продовжувати. Креветки не містять жирів, зате багато протеїну і жирних кислот. Якщо приправити їх часником і гострим перцем, ви отримаєте дуже смачну страву.

Інгредієнти

  • Креветки - 1 кг.
  • Перець чилі - 2 шт.
  • Вершкове масло - 80 г.
  • Часник - 4 зубчики
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Лимон - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Листя салату - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 02

    Перець чилі промити і також дрібно нарізати.

  • 03

    У великій сковороді нагріти оливкову олію і вершкове масло на середньому вогні.

  • 04

    Додати в сковороду часник і перець чилі і обсмажити протягом 1 хвилини.

  • 05

    Креветки очистити і додати на сковороду. Зверху поперчити і посолити за смаком, і готувати, помішуючи, протягом 5 хвилин.

  • 06

    З лимона на дрібній тертці зняти цедру, не зачіпаючи білу частину.

  • 07

    Потім лимон розрізати навпіл і видавити з обох половинок лимонний сік.

  • 08

    Готові креветки зняти з вогню, залити їх сумішшю з цедри лимона і лимонного соку і ретельно перемішати.

  • 09

    Подавати креветки найкраще з листям салату.