Cалат з креветок та огірків по-китайськи
Кількість порцій - 3
Час приготування - 15 хв

Cалат з креветок та огірків по-китайськи

Досить оригінальний салат в китайському стилі. Салат на смак в міру гострий і трохи солодкий за рахунок цукру і ніжного солодкуватого м'яса креветок. Найкраще в цьому салаті використовувати королівські або тигрові креветки, які будуть добре прикрашати його. Виглядати готовий салат буде дуже ефектно. Це проявляється в першу чергу в колірному поєднанні салатового кольору огірків і зелені і ніжно рожевого кольору креветок. За бажанням можна додати в салат селеру і скропити лимонним соком. Креветки можна відварити або ж використовувати гриль. Загалом вийде дуже смачно, корисно і поживно. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Оцет бальзамічний - 10 мл.
  • Креветки - 500 г.
  • Огірки - 300 г.
  • Цукор - 5 г.
  • Сіль - за смаком
  • Зелень - 20 г.
  • Хрін - 10 г.
  • Оливкова олія - 10 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Креветки відварити в підсоленій воді. Потім злити воду і охолодити їх. Огірки помити, очистити, нарізати тонкими пластинками. Зелень помити, просушити, подрібнити.

  • 02

    Змішати оцет, олію, хрін, цукор, сіль. Замаринувати в цій заправці огірки мінімум на 10 хвилин. У салатник викласти огірки, зверху креветки і посипати зеленню.