Штрудель з грушами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Штрудель з грушами

Легкий пиріг (так ми називаємо "штрудель") завоював любов слов'ян своїм соковитим і кисло-солодким смаком. Штрудель родом з Австрії. Він буває сирним, горіховим і з різними фруктовими начинками. Як правило, яблучний вважається класичною, традиційною стравою, але штрудель із грушами вийде ні трохи не гірше. Любителям солодкого поза сумнівом захочеться внести свої корективи в цей рецепт, і будь ласка... Варіантів багато, кращий з них - додати в рулет шоколад. Доповнень безліч до цього десерту, це можуть бути горіхи, родзинки, мак. Досконалий смак підкреслять прянощі, ми обрали корицю. Цей штрудель заслужено займе своє місце в топ-5 кращих десертів для вашої сім'ї. Ось побачите!

Інгредієнти

  • Борошно - 250 г.
  • Оливкове масло - 3 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Вода - 100 мл.
  • Сіль - щіпка
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Груша - 1,5 кг.
  • Лимон - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 150 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Кориця - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно просіяти на поверхні. Зробити заглиблення, посолити і вбити яйце. Додати оливкової олії 1 ст. л. і півсклянки теплої води (додавати поступово). Вимісити тісто.

  • 02

    Після того, як вийде еластичне тісто, розділити його на 2 частини і сформувати дві кульки. З другого зробити перепічку, збризнути 1/2 ст. л. оливкової олії. З першою виконати те ж і накрити нею першу перепічку. Знову все перемішати, до повного поглинання олії.

  • 03

    Полити тісто олією, узяти миску і накрити його. Потім приступити до груш.

  • 04

    Чисті груші порізати на дрібні шматочки, посипати цукром, цедрою лимона, корицею. Сюди ж додати замочені родзинки. Перемішати.

  • 05

    Тим часом, вершкове масло розтопити на сковороді і обсмажити панірувальні сухарі до золотистого кольору.

  • 06

    Дуже тонко розкачати тісто. Змастити листи олією і посипати панірувальними сухарями, не доходячи до краю. Викласти начинку з груш. Потім скручуючи тісто, сформувати рулет.

  • 07

    Змастити вершковим маслом майбутній штрудель і помістити його в духовку, розігріту до 200ºС. Випікати 40 хвилин.