Шведський яблучний пиріг
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Шведський яблучний пиріг

Всім добре відомий шведський стіл. У наш час це дуже популярний спосіб подачі їжі. Але не всі знають історію його виникнення. Його історія сягає корінням в далеке минуле. Шведський стіл - це скандинавська традиція, яка пошириться потім на весь світ. Скандинави дуже гостинні народи. І коли приїжджали гості, вся їжа подавалася відразу, у великих мисках. Звідси і пішла традиція шведського столу. Так от сьогодні ми вам пропонуємо спекти новий для вас шведський яблучний пиріг для вашого десертного шведського столу. Нічого витіюватого в цьому рецепті немає і ви зможете без особливих зусиль приготувати цей пиріг у себе вдома, а на вечір покликати своїх друзів і пригостити їх шведським яблучним пирогом з чаєм.

Інгредієнти

  • Яблука - 4 шт.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Молоко - 150 мл.
  • Борошно - 400 г.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Кориця - 1,5 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розм'якшене масло збити з цукром. Далі вимішувати руками: додати яйце, борошно, розпушувач.

  • 02

    Далі додати молоко. Добре вимішати.

  • 03

    Яблука почистити, порізати на маленькі часточки.

  • 04

    Форму для випічки змастити маслом, викласти рівномірно тісто, поверх викласти яблука. Посипати корицею.

  • 05

    Випікати 50 хвилин при температурі 180°С.