Швейцарський шоколадний рулет
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Швейцарський шоколадний рулет

Швейцарія асоціюється не тільки з ексклюзивними годинниками і надійними банками. Справжній твердий шоколад – м'який, ніжний, що тане в роті – має швейцарське походження. Безсумнівно, швейцарці знають толк в приготуванні якісного шоколаду. Швейцарський шоколадний рулет – тому доказ. Бісквітне тісто з темного шоколаду гармонійно поєднується з білим вершковим кремом. Контрастно, яскраво, привабливо і дуже смачно. Класичний рецепт включає в себе крем з жирних вершків. Однак Ви можете урізноманітнити рулетик, замінивши вершки ягідним джемом або варенням. Охолоджений десерт перед подачею до столу наріжте порційними шматочками, прикрасивши цукровою пудрою і гілочкою м'яти.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 40 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Какао-порошок - 30 г.
  • Вершки - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці просіяне борошно і какао-порошок. В окремій ємності збити курячі яйця з цукром. Вмішати яєчну суміш в борошняну. Ретельно перемішати. Замісити тісто.

  • 02

    Розкачати на столі, присипаному борошном, корж з тіста прямокутної форми. Присипати борошном і змастити м'яким вершковим маслом.

  • 03

    Викласти тісто на деко, застелене харчовим папером, поставити деко в духовку на 12-15 хвилин, випікати при температурі 200ºС.

  • 04

    На піднос викласти папір, присипати цукровою пудрою, викласти готовий корж тіста, зверху на нього покласти мокру тканину, потримати кілька секунд, після чого прибрати тканину, скачати корж разом з папером в рулет. Накрити тканиною, залишити на 20 хвилин в такому положенні.

  • 05

    Збити цукор із вершками. Розгорнути рулет, змастити вершковим кремом, скрутити знову в рулет, поставити в холодильник на деякий час.