Сибірський рибний пиріг
Кількість порцій - 12
Час приготування - 50 хв

Сибірський рибний пиріг

Хочете здивувати рідних незвичайним, смачним і красивим пирогом? Тоді Ви за адресою. Вашій увазі неповторний сибірський рибний пиріг. З першого погляду – звичайна випічка з фореллю і ріпчастою цибулею. Але це лише на перший погляд. Спробувавши шматочок, Ви не зможете відірватися від цієї смакоти. Ніжна, соковита, ароматна начинка в тонкому тісті з рум'яною скоринкою нікого не залишить байдужим, навіть самого примхливого гурмана. Для більшої ситності в начинку можете покласти нарізану шматочками сиру картоплю, яка вбере всі рибні соки і зробить начинку дуже м'якою, просоченою і вологою. Сміливо беріть на замітку рецепт: він завжди стане в нагоді і для звичайного сімейного обіду, і для святкового застілля.

Інгредієнти

  • Форель - 2 кг
  • Тісто листкове - 2 кг
  • Цибуля ріпчаста - 500 г
  • Лавровий лист - 10 г
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Форель очистити від луски, видалити нутрощі, видалити голову, плавники і хвіст, розрізати вздовж хребта (не до кінця - повинен вийти пласт). Посипати рибу сіллю і перцем і залишити на 30 хвилин. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Розігріти духовку до 200 градусів

  • 02

    Готове тісто повністю розморозити і розкачати в 2 пласти, розміром з деко (або форму). На деко викласти пергаментний папір. Перший пласт тіста укласти на деко, рівномірно посипати половиною цибулі. На цибулю покласти рибу, а потім другу половину цибулі. Укласти зверху тісто і з'єднати краї пластів.

  • 03

    У середині пирога зубочисткою або виделкою зробити дірочки, щоб виходила пара. Поставити деко в духовку і випікати близько 35-40 хвилин. Дістати, дати трохи охолонути і подавати.